Kittilän VPK - Hälytysosastot

Kittilän VPK:ssa toimii kolme hälytysosastoa (Kittilä, Sirkka ja Raattama), jotka toimivat pelastuslaitoksen vuokraamissa tiloissa. Osastot suorittavat vuosittain noin 350 hälytystehtävää.


Kittilän osasto toimii kirkonkylän asemalta käsin. Asema on rakennettu v. 1982 ja laajennettu vuosien varrella kolmeen otteeseen. Viimeisin peruskorjaus ja laajennus on tehty vuonna 2011. Aseman koko nykyisellään on 1200 m², josta 300 m² on kylmää varastotilaa. Kalusto- ja huoltotilojen lisäksi asemalta löytyy Lapin pelastuslaitoksen Kittilän toimipisteen toimistotilat. Hälytysosaston alueena yksikkötasoisissa lähdöissä on kunnan eteläosa Sätkenän ja Kiistalan tasolta etelään. Jäseniä osastossa on noin 30.


Sirkan osasto sijaitsee Levin matkailukeskuksessa, 20 kilometriä Kittilän kirkonkylältä pohjoiseen, päätoiminta-alueena kunnan pohjoispuoli. Uusi paloasema valmistui heinäkuussa 2010. Asemalla on tilat neljälle autolle, veneelle, kelkoille, mönkijälle ja muulle pienkalustolle, sekä nykyaikaiset huolto-, koulutus- ja sosiaalitilat. Osasto perustettiin vuonna 1994 jolloin ensimmäiset tilat saatiin Levitunturin juurelta, rinneyhtiön tiloistä. Sirkan hälytysosaston vahvuus on n. 25 henkilöä.


Raattaman osasto toimii kirkonkylältä noin 85 kilometriä pohjoiseen Pallastunturin läheisyydessä. Raattaman asema on rakennettu v. 2000 ja sisältää tilat sammutusautolle, veneelle, moottorikelkalle rekineen, öljyntorjuntaperävaunulle, sekä pumppukalustolle. Hälytysosasto toimii kunnan pohjoisimmassa osassa, sekä usein myös lähialueilla Enontekiön ja Muonion kuntien puolella. Osastossa on noin 25 henkilöä.